Photobucket

joi, 26 ianuarie 2017

La început n-a existat decât Adam şi Eva …cum s-au înmulţit oamenii?

La început n-a existat decât Adam şi Eva …cum s-au înmulţit oamenii?
– Din moment ce la început n-a existat decât Adam şi Eva, deci o singură pereche de oameni, cum s-au înmulţit oamenii?
– Dragă, chestiunea aceasta este o chestiune pe care-o pun mulţi. Să ştiţi însă că Biblia nu explică nişte lucruri, pentru că nu-i o carte ştiinţifică. Ceea ce vrea Biblia să spună este doar acest lucru, că există o rânduială a lui Dumnezeu şi că lucrurile s-au desfăşurat într-o anumită perspectivă, voită de Dumnezeu.
Noi nu aşteptăm de la Biblie nişte explicaţii, ci rămânem la gândul acesta, că Dumnezeu l-a creat pe om şi că Dumnezeu a găsit modalitatea ca omul să se desfăşoare în lumea aceasta.
Cele scrise în Biblie despre facerea lumii, despre om, despre căderea lui Adam ş.a.m.d., sunt lucruri care au fost scrise cu mii de ani mai târziu şi sunt mai mult o încercare de a-i da omului o perspectivă, de a-l angaja într-un anumit stil de gândire. S-au făcut nişte studii în legătură cu Biblia şi se constată că sunt mai multe rapoarte, de fapt, în legătură cu începuturile; şi atunci, cele scrise cu mii de ani mai târziu nu pot fi verificate. Aşa au fost gândite, aşa au fost moştenite… Am putea zice că cele scrise acolo nu sunt literă de Evanghelie, ci o încercare de a da o explicaţie. Ȋnsă explicaţia nu-i deplină şi atunci rămân aşa, nişte lucruri nerezolvate. Dar câte lucruri nerezolvate sunt, în fond, şi noi trăim şi-aşa, trăim între taine.
Arhimandritul Teofil Părăian, Din ospăţul credinţei, Editura Mitropoliei Olteniei, Craiova, 2005

Niciun comentariu: