Photobucket

miercuri, 18 mai 2011

Mesajul Preafericitului Parinte Patriarh Daniel la Duminica romanilor migranti

Este evident faptul că, după anul 1989, un număr impresionant de români au emigrat către alte ţări europene sau continente mai îndepărtate. Se constată însă că românul adevărat când se află în alte ţări, chiar dacă este mai împlinit din punct de vedere material, trăieşte permanent cu dorul de casă, de neam şi de tradiţiile strămoşeşti, care s-au imprimat adânc în fiinţa sa.

Ţinând seama de nevoile spirituale ale românilor de pretutindeni, Patriarhia Română a înfiinţat mai multe eparhii şi numeroase parohii pentru românii ortodocşi care păstrează cu fidelitate comuniunea lor cu Biserica mamă, iar Centrul de presă Basilica oferă aproape zilnic informaţii privind viaţa românilor din diaspora, considerând astfel că, prin credinţă şi rugăciune, prin comuniune şi solidaritate frăţească, greutăţile inerente ale acestei vieţi vor fi trecute mai uşor, iar bucuriile vor fi mai intense.


Cunoscând faptul că este foarte greu să trăieşti departe de ţară şi, în special, de cei dragi (soţ sau soţie, copii, părinţi, fraţi, surori, bunici), Biserica Ortodoxă Română se roagă pentru poporul român de pretutindeni şi îndeamnă la rugăciune, la comuniune şi conlucrare frăţească pe toţi românii ortodocşi aflaţi în diaspora.

Mulţumim tuturor românilor din diaspora care au contribuit în diferite forme la ajutorarea sinistraţilor afectaţi de inundaţiile recente din România.

Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să dăruiască sănătate şi mântuire, bucurie şi mult ajutor tuturor românilor emigranţi, iar şederea şi activitatea lor în străinătate să se împlinească în bună înţelegere cu cetăţenii ţărilor în care se află acum, păstrând, totodată, credinţa ortodoxă şi identitatea românească, pentru a nu se înstrăina spiritual de ei înşişi şi de poporul român.

Cu aleasă preţuire şi părinteşti binecuvântări,



† Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

Niciun comentariu: